S.O.S wijkhulp

Vrouwen en jongeren die zorg nodig hebben, lopen tegen tal van problemen aan. Ze hebben moeite om de juiste weg te vinden voor hun zorgvraag en ze vinden vaak ook niet alle informatie. Dat blijkt uit een onderzoek door Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

Veel mensen vinden het huidige Nederlandse zorgstelsel ingewikkeld. "Cliënten en naasten zien door de bomen het bos niet meer", zo valt in het onderzoek te lezen. "Ze weten niet wat er mogelijk is, wat in hun situatie kan en waar ze de informatie daarover kunnen vinden." Mensen zoeken lang naar het juiste loket of laten een professional alles regelen, waardoor ze weinig eigen keuzes maken. 

S.O.S. wijkhulp zet zich in om laagdrempelige informatie over mogelijkheden, keuzes en hoe dingen te regelen is voor buurtbewoners. Door een laagdrempelige aanpak reiken wij een helpende hand, hierbij staat het delen van ervaringen en samen oplossingen vinden centraal. De eventuele stap naar en omgaan met professionele hulp (arts, maatschappelijk werk, schuldhulpverlening etc.) nemen een belangrijke plaats in.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen middels de onderstaande contact knop.

Tijdens afspraak is er ruimte voor zorgen uit de wijk, persoonlijke hulp vragen en/of steun.