Wijk Sportkamer (WSK)

 

Waarom een Wijk Sport Kamer?

Het is belangrijk voor vrouwen en kinderen om veel te bewegen. Volgens vele onderzoeken, minimaal 30 minuten intensief een training , vijf dagen in de week doet wonderen voor een mens.

 

Stichting La Femme Vitaal Breda wil hierin haar steentje bijdragen door vrouwen en kinderen aan het bewegen te krijgen. Dit doen wij door onze doelgroep op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met verscheidene sport en beweegmomenten. Wij helpen dan ook de buurtbewoners bij het vinden van een sport die zei leuk vinden. En motiveren elkaar om deel te nemen aan een lokale sportvereniging.

 

 

La Femme Vitaal vindt het belangrijk om onze doelgroep te laten bewegen in veilige omgeving. Buurtbewoners ontdekken niet alleen hun voorkeur, maar bouwen ook zelfvertrouwen op. Het les aanbod en gastlessen worden gegeven door vrouwelijke sport begeleider/coach/docente. Hierdoor heerst er voor vele geen schaamte voor mannelijke deelnemers. 

 

SAMEN BEWEGEN

 

De WSK, staat centraal gelegen in een woonwijk. Hiermee leggen wij de drempel tot deelname lager. Sporten binnen je eigen wijk, samen met buurtbewoners. Brengt de wijk d.m.v beweging dichter bij elkaar. Nieuwe verbindingen worden gelegd. Vrouwen en kinderen leren van elkaar. Mensen maken nieuwe vrienden. WSK brengt mensen niet alleen in beweging maar ook dichter naar elkaar.

 

VOOR DE WIJK

DOOR DE WIJK

 

Naast ons laagdrempelig bewegingsaanbod bieden wij buurtbewoners ook de gelegenheid om de Wijk sportkamer (WSK) te kunnen huren voor zelfstandig gebruik. De Wijk sportkamer mag maximaal per uur door 4 personen gebruikt worden. Men betaalt een eigenbijdrage voor het gebruik van de WSK zaal per uur en niet per persoon.  Minderjarigen zijn enkel toegestaan onder het toezicht van een volwassenen.

 

Regulier tarief: € 20 per uur

Maatschappelijk tarief: € 10 per uur