Het Nootje

Naar school gaan, huiswerk maken, sporten, hobby's, familie en vrienden. Kinderen hebben het er maar druk mee. Toch is muziek- en zangles ook iets wat eigenlijk niet zou moeten ontbreken in de opvoeding. Het blijkt namelijk hartstikke goed voor de ontwikkeling van je kind. 

 

Waarom is muziek leren spelen belangrijk?

Muziek maken en een instrument leren spelen bevordert de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden en is dus behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Een kind is nooit te oud of te jong om zelf iets met muziek te doen. Jonge kinderen zijn zeer ontvankelijk voor klank, ritme en rijm en dompelen zich graag onder in muziek. Door muziek wordt hun zelfvertrouwen gevoed en hun verbeelding geprikkeld. Muziek stimuleert bovendien het taalgevoel en bevordert hun motoriek.

 

 

Muziek helpt ook op andere dimensies zoals het begrijpen van de wiskunde- en rekenlessen, goede manieren aanleren en een betere teamplayer worden.

Stichting la Femme Vitaal Breda biedt muziek en zangles aan voor kinderen en volwassenen. De eigenbijdrage voor de lessen bedragen € 3 per les en gaan per pakket van 10 lessen.